Oversikt over smittede

Det er hittil testet 39 personer i kommunen i forhold til covid-19, og det er påvist tilfeller av Covid-19 smittet i 2 av disse prøvene. 

 

Smittevernutstyr

Snartemo Quality har overrekt kommunen 20 vaskbare overtrekksfrakker som kan brukes som smitteforebyggende tiltak i helse og omsorg gratis. Overtrekksfrakkene reduserer bruk kommunens bruk av engangsutstyr, letter arbeidssituasjonen og er til stor hjelp for kommunen.

 

Vurdering av permittering av ansatte

Det har i ulike fora blitt stilt spørsmål om hvorfor kommunen ikke permitterer kommunalt ansatte. Det vises til KS sin uttalelse, se link https://www.ks.no/pressemeldinger/permittering-er-lite-egnet-i-kommunene/

Kommunen omplasserer fortløpende arbeidstakere til nye oppgaver som oppstår i kommunen under Covid-19 pandemien, og vurderer p.t. at det ikke er behov for permittering av kommunalt ansatte.

 

 

Bålforbud

Vi minner om at Brannvesenet Sør innførte forbud mot all bålbrenning, bråtebrenning og sviing/flatebrenning på inn- og utmark fra og med 26.03.20 kl 15:00.

 

Spadeklare tiltak -KS

Kommunen har spilt inn 10 ulike prosjekter til KS som kan igangsettes raskt dersom det overføres midler til gjennomføring av disse.

 

Rådgiving til næringslivet fra NAV

Er du arbeidsgiver, selvstendig næringsdrivende eller permittert ? Her finner du nyttig informasjon:

https://www.nav.no/arbeid/dagpenger/permittert

https://www.nav.no/no/person/innhold-til-person-forside/nyttig-a-vite/koronavirus-informasjon-til-selvstendig-naeringsdrivende

https://www.nav.no/no/bedrift/innhold-til-bedrift-forside/nyttig-a-vite/koronavirus-informasjon-til-arbeidsgivere

Har du som arbeidsgiver eller permittert behov for hjelp, kontakt oss gjerne på telefon 40 64 41 69 /40 64 49 13

 

Smitteforebygging

Vi minner igjen om anbefalingene om håndvask, unngå forsamlinger/fester - også på heia, og hold minst 2 meter avstand til andre som du møter.

 

Dersom man har behov for informasjon på et annet språk vises det til https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/generell-informasjon-koronavirus-pa-flere-sprak/