Status smittede

Antall testede i kommunen er 38 personer pr. 24.03.20. Det er 2 personer som har påvist smitte i kommunen.

 

Informasjon fra statlige myndigheter

Regjeringen har forlenget dagens tiltak til å gjelde til og med 13. april, se https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/tiltakene-mot-koronavirus-viderefores/id2694682/ Innbyggerne oppfordres til å følge med på www.fhi.no.

 

Tjenester kommunale avdelinger

Bibliotek, kulturskole, skole- og barnehage, kommunehuset, Eiken bu- og omsorgssenter inkl, HDO boligere og aktivitetssenteret vil fortsatt være stengt. Barn av foreldre hvor begge har samfunnskritiske arbeidsoppaver vil fortsatt kunne få tilsyn i barnehage eller skole (1-4 trinn).

 

Rutine for henvendelse Eiken legekontor

Eiken legekontor har under Covid-19 pandemien redusert aktivitet for å redusere smittepresset på pasienter og helsepersonell. Det vil bli gjennomført nødvendige kontroller av kommunes innbyggere, men dette må avtales på forhånd.

Ingen må møte opp direkte på legekontoret. All frammøte på Eiken legekontor skal avtales på forhånd. Man må ringe på forhånd for å avtale tid: telefon 38 34 91 90, Mandag - Fredag kl. 08.00-15.00. Telefontid for å snakke med legene er: Mandag - Torsdag kl. 12.30-13.00.

Dersom det er flere tilstede på venterommet til legekontoret ved adkomst så husk å holde avstand på minst 2 meter.

https://www.fhi.no/publ/plakat/litt-mye-eller-helt-avstand/

 

Næringsliv

Det er en krevende tid for mange bedrifter i kommunen. Minner om midler som kan søkes om til bedriftsintern opplæring. Mer informasjon kan finnes på Lister nyskaping sine sider:

https://listernyskaping.no/2020/03/20/opplaering-krevende-tid/.