Antall testede

Antall testede

Det er tatt 30 prøver totalt i Hægebostad kommune i forhold til Covid-19. P.t. er alle prøver analysert, og det er fremdeles ett positivt prøvesvar blant disse prøvene, dvs. 1 smittet i kommunen.

Opphold på hytter

Paragraf 5 som omhandler opphold på hytte i Forskrift om endring i forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19. tredde i kraft 19.03.20.

Personer forbys dermed å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates. Forskriften sier videre at personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

Det er ikke anledning for kommunene å gi dispensasjon fra forskriften.

 

Kommunens tjenester

P.t. har kommunen tilstrekkelig bemanning tilgjengelig til å opprettholde de viktigste tjenestene i kommunen.

 

 

Sosial sammenkomster

Det går mot helg, og ungdommer ønsker gjerne å samles i helga. Kommunen oppfordrer på det sterkeste å unngå fester og andre sammenkomster. De som ønskes å møtes bes følge folkehelseinstituttet sine råd, se  https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/