Status smittede og antall prøver

Det er nå 51 som er testet, og det er p.t. ingen påvist smitte i kommunen. Begge personene som tidligere har fått påvist covid-19 er friskmeldt for virusinfeksjonen.

Kommunens tjenester

Skolene har åpnet skolene for 1.-4. trinn, og man planlegger for å åpne skolene for 5. til 7. trinn og ungdomsskolen når dette blir bestemt nasjonalt. Foreldre blir holdt forløpende orientert.

Det er sendt ut egne informasjonsskriv til foreldrene i barnehagene.

Smittesporing

Smittestopp er en app som er utviklet for å hjelpe til med å begrense spredning av koronaviruset. Informasjonen fra appen brukes til å utforme effektive smitteverntiltak.

Når varselfunksjonen tas i bruk i hele landet vil smittestopp-appen sørge for at du som bruker appen raskt får informasjon om du har vært utsatt for smitte. I tillegg får du råd om hvordan du skal forholde deg for å unngå å smitte andre.

Både ordfører og rådmann har lastet ned appen og oppfordrer alle innbyggerne i kommunen til å gjøre det samme. Se for øvrige følgende link https://helsenorge.no/smittestopp.

Kriseledelsen

Fra og med mandag 4. mai vil kriseledelsens trappe ned sin funksjon, men vil tre i full kraft igjen dersom kommunen får påvist smitte i kommunen. Beredskapsgruppen som er knyttet til smittevern vil fortsatt være i beredskap, og ha jevnlig møter inntil videre.

Informasjonen på kommunens hjemmeside og facebookside vedr. Covid-19 vil bli oppdatert fortløpende om aktuelle saker.