Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

KORONA

 

TESTING

Fra 1 mai avsluttes ordinær testing.  Det er nå lege som skal vurdere om du skal testes for Covid 19, og du må derfor ta kontakt med fastlegen dersom du ønsker å testes

 

Hurtigtester:  Tester kan hentes mellom 9-14 mandag-fredag på tjenestetorget, rådhuset.  I Eiken ligger det tester tilgjengelig innenfor inngangsdøren til legekontoret og kan hentes mellom 08-15. Vi ber alle om å kun ta antall tester du trenger slik at vi har nok til alle som har behov for tester.

 

 

 

For mer informasjon om testing:  https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-for-koronavirus/

 

 

Testresultatet finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no

Nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen

Det er påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen ved bruk av hurtigtest, og vedkommende innbygger er satt i isolasjon. Smitteveien er kjent og vedkommende er ikke smittet i kommunen. Nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer.

Covid-19 bilde

Status Covid-19 pr. 12.11.21

Det har de siste 2 ukene ikke vært påvist smitte blant innbyggerne i kommunen. Det er flere tilfeller av påvist smitte av Covid-19 i Lister regionen. Det bes om at man følger rådene om håndvask, og holder seg hjemme ved nyoppstått luftveissykdom og tester seg. 

Covid-19 bilde

Covid19status pr. 29.10.21

Det har denne uken kun vært 1 påvist smittet innbygger i kommunen. De siste 14 dagene har det blitt påvist 3 smittet innbyggere i kommunen. Det er flere smittet i Lister regionen, og det bes om at man følger rådene om håndvask, og at man skal holde seg hjemme ved ny oppstått luftveissykdom, samt teste seg, se link: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/befolkningen/hva_skal_du_gjore_ved_nye_luftveissymptomer/?term=&h=1

Kommunen følger de nasjonale retningslinjene i forhold testing, smittesporing, isolasjon og karantene. Det vises til www.fhi.no

Kommunen tester ikke personer som er symptomfri med mindre det er som et ledd i oppfølging av nærkontakter

Covid-19 bilde

KORONA. HURTIGTEST TIL HJEMMEBRUK

Hægebostad kommune deler ut selvtester/hurtigtester til alle som har behov for å teste seg. Du kan hente hurtigtester på følgende steder:

-Tjenestetorget på rådhuset, mandag-torsdag 09:00-14:00. Andre tidspunkt kan avtales ved å kontakte tjenestetorget på 38349100.

-Legekontoret Eiken, ring 383 49190, hverdager mellom 08-11 for å avtale tid for henting.

I uke 52 er det reduserte åpningstider på tjenestetorget, og tester må da hentes mellom 10-14 mandag-torsdag. Julaften og nyttårsaften er også legekontoret stengt. 

Covid-19 bilde

Status Covid-19 - Ingen nye smitte tilfeller 22.10.21 kl 1800

Kommunen har ingen påviste nye tilfeller av Covid-19 de siste dagene, og det er ingen innbyggere p.t. som er i isolasjon pga. Covid-19 smitte. Minner om at man skal holde seg hjemme ved ny oppstått luftveissykdom og teste seg. Kommunen tester ikke personer som er symptomfri med mindre det er som et ledd i oppfølging av nærkontakter.

Covid-19 bilde

Nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen

Det er påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen ved bruk av PCR test, og vedkommende innbygger er satt i isolasjon. Smitteveien er kjent og nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer.

Covid-19 bilde

Det er påvist smitte med Covid-19 i kommunen

Det er påvist smitte av Covid-19 i kommunen, og det er 1 barn ved Eiken skole som har fått påvist smitte ved bruk av hurtigtest. Alle barna i klassen er testet med hurtigtester, og det er ikke påvist smitte blant de andre barna. Alle voksne, som har vært i kontakt med klassen, er testet med hurtig tester, og det er ikke påvist smitte blant de voksne.

Covid-19 bilde