Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

KORONA

 

TESTING

Fra 1 mai avsluttes ordinær testing.  Det er nå lege som skal vurdere om du skal testes for Covid 19, og du må derfor ta kontakt med fastlegen dersom du ønsker å testes

 

Hurtigtester:  Tester kan hentes mellom 9-14 mandag-fredag på tjenestetorget, rådhuset.  I Eiken ligger det tester tilgjengelig innenfor inngangsdøren til legekontoret og kan hentes mellom 08-15. Vi ber alle om å kun ta antall tester du trenger slik at vi har nok til alle som har behov for tester.

 

 

 

For mer informasjon om testing:  https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-for-koronavirus/

 

 

Testresultatet finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no

Nye smittetilfeller av Covid-19

Det er blitt påvist 3 nye smittetilfeller i helgen ved hjelp av PCR test. Alle 3 smittetilfellene var definert som nærkontakter og satt i karantene. Smitteveien er kjent, og smittesporingen er gjennomført i tråd med nasjonale retningslinjer og er avsluttet.

Covid-19 bilde

Status oppdatering pr 23.12.21 – Kriseledelsen

Det er påvist 2 nye smittetilfeller av Covid-19 i kommunen i dag 23.12.21. Den ene tilfellet ved PCR test, og vedkommende innbygger var allerede i karantene. Smitteveien er kjent, og det mistenkes at det er Omikronvarianten.

Det andre tilfellet ble påvist med hurtigtest og har ikke sammenheng med tidligere smittetilfeller. Det vil bli gjennomført PCR test for å bekrefte smitte, og det mistenkes at det er Omikronvarianten.

Nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer. Totalt er det 8 påviste smittetilfeller siste 14 dager hvorav 4 tilfeller fortsatt er i isolasjon.

Det er planlagt møte i kommunes kriseledelsen i løpet av romjulen, og ved behov vil kriseledelsen ha fortløpende møter.

Husk å ta vare på hverandre i julen, og følg smittevernrådene.

Covid-19 bilde

Status oppdatering pr 20.12.21 – Kriseledelsen

Status

Det er påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen i dag ved hjelp av hurtigtest. Vedkommende innbygger var allerede i karantene, og smitteveien er kjent, men har ikke sammenheng med tidligere smittetilfeller. Det vil bli gjennomført PCR test for å bekrefte smitte, og det mistenkes at det er Omikronvarianten. Nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer. Totalt er det påvist 6 smittetilfeller siste 14 dager.

Covid-19 bilde

Nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen

Det er påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen i løpet av helgen ved hjelp av hurtigtest. Vedkommende innbygger var allerede i karantene, og smitteveien er kjent. Det vil gjennomført PCR test for å bekrefte smitte, og det mistenkes at det er Omikronvarianten. Nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer. Totalt er det påvist 5 smittetilfeller siste 14 dager.

 

Covid-19 bilde

Nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen

Det er påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 som ikke er Delta virusvariant. Det mistenkes at det kan være Covid-19 - Omikron virusvariant, og det mistenkes at det 2 tilfeller i kommunen. Vedkommende innbyggere er satt i isolasjonen, og det antas at smitteveien er kjent. Nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer og satt i karantene.

Covid-19 bilde

Nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen

Det er påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 i kommunen ved bruk av hurtigtest søndag 12.12.21 og vedkommende innbygger er satt i isolasjon. Det vil bli gjennomført PCR test for bekreftelse av smitten. Smitteveien er kjent. Nærkontakter blir fulgt opp i tråd med nasjonale retningslinjer.

Covid-19 bilde

Nye nasjonale smitteverntiltak fra kl 24 natt til torsdag 9.12.21

Regjeringen har besluttet å innføre en rekke nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten, og forsinke og begrense spredningen av omikron. Alle nye nasjonale påbud og anbefalinger trer i kraft klokka 24 natt til torsdag 9. desember. De varer i fire uker – men vil bli vurdert på nytt etter to uker.

Covid-19 bilde