Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

KORONA

 

TESTING

Fra 1 mai avsluttes ordinær testing.  Det er nå lege som skal vurdere om du skal testes for Covid 19, og du må derfor ta kontakt med fastlegen dersom du ønsker å testes

 

Hurtigtester:  Tester kan hentes mellom 9-14 mandag-fredag på tjenestetorget, rådhuset.  I Eiken ligger det tester tilgjengelig innenfor inngangsdøren til legekontoret og kan hentes mellom 08-15. Vi ber alle om å kun ta antall tester du trenger slik at vi har nok til alle som har behov for tester.

 

 

 

For mer informasjon om testing:  https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-for-koronavirus/

 

 

Testresultatet finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no

Informasjon vedr. Covid-19

Kommunen har ingen påviste smittetilfeller av Covid-19 pr 13.4.2021, men 2 personer er i karantene definert som nærkontakt. Regjeringen gir nye anbefaling og regler gjeldene fra og med 16.4.21.

Covid-19 bilde

Forskrift om endringer i covid-19-forskriften

Smitteverntiltakene er en blanding av nasjonale og lokale anbefalinger og regler. Det er krevende å holde oversikt. Her kan dere lese de siste regelendringene som er gjort i den nasjonale covid 19 forskriften. 

Vi presiserer at Hægebostad kommune har ingen lokale forskrifter, og vi følger de nasjonale anbefalingene. 

 

 

klubbe og lovbøker

Vaksinestatus pr 24.03.21.

Torsdag ble ytterligere 26 personer vaksinert med vaksine fra Pfizer. Vi har i Hægebostad kommune nå 95 fullvaksinerte, og til sammen 121 som har fått 1. dose. Neste uke får vi 24 nye doser som settes på prioriteringsgruppe 3. Vi har nå kommet til de som er født i 1942-43 og vaksinerer fortløpende videre i prioriteringsgruppe 3. 

Etter påske får vi etter planen 42 doser fra Pfizer, og da regner vi med at alle i gruppe 3 og gruppe 4 skal ha fått tilbud om 1.dose.

(prioriteringsgruppe 3 er de mellom 75-85, og gruppe 4 er de mellom 18-64 med spesielle tilleggs diagnoser) 

For tiden har vi ingen registrert i karantene. Vi minner om å melde fra dersom du er satt i karantene.

 

vaksinering

Informasjonsmøte for lag og foreninger vedr. nye nasjonale retningslinjer torsdag 25.3.21 fra kl 1700-1745

Kommunen inviterer lag og foreninger i kommunen til et informasjonsmøte på TEAMS  torsdag 25.3.21 fra kl 1700 til 1745 vedr. nye nasjonale smittevernsregler og anbefalinger knyttet til Covid-19 pandemien. Kommunelege Ann-Margret Haaland vil delta i møtet og informere, og svare på spørsmål direkte i møtet. For å delta i møtet klikk på følgende link: 

Klikk her for å bli med i møtet

kommunevåpen

Informasjonsmøte for næringslivet vedr. nye nasjonale retningslinjer for Covid-19 torsdag 25.3.21 fra kl 1800 til 1845

Kommunen inviterer næringslivet i kommunen til et informasjonsmøte på TEAMS  torsdag 25.3.21 fra kl 1800 til 1845 vedr. nye nasjonale smittevernsregler og anbefalinger knyttet til Covid-19 pandemien. Kommunelege Ann-Margret Haaland vil delta i møtet og informere, og svare på spørsmål direkte i møtet. For å delta i møtet klikk på følgende link: Klikk her for å bli med på møtet

 

kommunevåpen

Råd for påsken 2021

Hægebostad kommune følger de nasjonale reglene og anbefalinger, og har ikke egne forskrifter. Her finner du de nasjonale rådene for å redusere smittefaren for korona i påsken

Kommunevåpen

NYE NASJONALE REGLER OG ANBEFALINGER I FORBINDELSE MED KORONASMITTEVERN

For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, innfører regjeringen etter råd fra Helsedirektoratet og FHI strengere nasjonale tiltak. Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

Regjeringen innfører nye tiltak og viser til at «de mer smittsomme virusvariantene dukker opp på steder der det knapt har vært et eneste smittetilfelle. Vi ser at et enkelt tilfelle veldig raskt fører til større utbrudd, og at de mer smittsomme variantene av viruset bidrar til mer alvorlig sykdom og er vanskeligere å stoppe.» For øvrig vises det til https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/regjeringen-innforer-strengere-nasjonale-tiltak/id2841039/

corona virus