Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Barn og utdanning

Corona-virus i barnehage og skole

 

Vi forventer i løpet av de nærmeste ukene at det blir høyt smittepress og at det kan bli corona-smitte i lokalområdet. Vi ber innstendig om at folk lytter til lokale helsemyndigheter som vil vurdere situasjonen i lys av nasjonale råd.

 

Corona-viruset er svært smittsomt, særlig mellom voksne. Foreldre bør være obs på at barna kan være smittebærere, selv om de ikke får symptomer selv. Derfor bør man være forsiktig med at barn og unge har kontakt med andre med nedsatt immunforsvar eller kronisk sykdom, spesielt om de viser milde symptomer.

 

Råd til foreldre

Folkehelseinstituttet råder barn og voksne til å ha god håndhygiene for å hindre spredning av smitte. Barna bør minnes på å vaske hendene etter toalettbesøk, før det lages og spises mat og når de har hostet i hendene.

 

Vask også hender etter å har vært ute blant folk.

 

Foreldre som har barn med kronisk sykdom eller nedsatt immunforsvar bør snakke med fastlege om hvordan det er fornuftig å forholde seg til corona-viruset.

 

Når det gjelder barnehage og skole er beskjeden fra kommuneoverlegen følgende: Der er viktig at syke barn og elever holdes hjemme uansett virustype, særlig ved snue og feber som innebærer hosting, nysing og snørr.

barn og utdanning 2