Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Litteraturformidling gjennom årstidene

Publisert
IMG_1775

Biblioteket har hatt et pågående prosjekt med navn «Litteraturformidling gjennom årstidene», som nå går mot slutten.  Dette prosjektet er et samarbeid med nabokommunene, Lyngdal, Åseral, Lindesnes og Flekkefjord, og har mottatt prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket og Agder Fylkeskommune.

Vi opplever en endret atferd i samfunnet der flere benytter seg av naturen som et sted for aktivitet og rekreasjon. Vi vil gjerne gi alle en god litteraturopplevelse ved å komme til biblioteket, men også ute i naturen, og hadde derfor lyst til å gi noen små litteraturopplevelser fysisk og digitalt i naturen der folk ferdes. Det er derfor plassert ut noen litterære drypp langs turløyper i kommunen.

Dikt kan leses og oppleves med qr kode på Stakken, Blomliknuten, Hekkfjellet og langs turløypa ved Lygneparken på Skeie.

Det er også plassert ut to naturbibliotek, som er dekorert av elever ved Eiken og Kollemo skole. Et naturbibliotek er et lite fysisk bibliotek som plasseres ute i nærheten av der folk oppholder seg, og inneholder en liten samling bøker. Bøkene kan leses mens man tar seg en pause. Her er det noe som passer for hele familien. 
Naturbibliotekene ble offisielt åpnet av elever ved Eiken og Kollemo skole og ordfører Margrethe Handeland.

Naturbibliotek «Årstiden» er satt opp i gapahuken ved tretopphytta i Lygneparken på Skeie.
Naturbibliotek «Reven» er satt opp i en gapahuk i Tingvatn fornminnepark.

I tillegg er det plassert ut noen BiblioCache (geocache) i kommunen. Last ned appen og vær med å finne de.

Ønsker både bygdefolk og turister God tur, og håper dere synes det er fint med noen små litterære drypp ute i naturen.

Bilder

IMG_1987
GRBU2024
  • Skjema
  • Tjenestebeskrivelser
  • Dokumenter
  • Lenker