Status smittede og antall prøver

Det er 48 som er testet, og det er p.t. ingen påvist smitte i kommunen. Begge personene som tidligere har fått påvist covid-19 er friskmeldt for virusinfeksjonen.

Kommunens tjenester

Skolene åpnet for 1.-4. trinn fra og med i dag. Det er utarbeidet egen veileder fra utdanningsdirektoratet, se link: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/skoletrinn-1-7/

Kriseledelsen ber innbyggere og andre om å ikke bruke uteområdene rundt skolen og barnehagen av hensyn til smittespredning. Dette gjelder ikke utendørs idrettsanlegg som fotballbaner, ballbinge og løpebane. Disse anleggene kan brukes i tråd med gjeldene smittevernregler.

Lag og foreninger som har behov for å hente utstyr lagret på skolene kan ta kontakt med skolens rektor for å avtale henting. Dagens tilgang til skolene via mobiltelefon (door-key) er inntil videre stengt. Lag og foreninger har fått tilsendt egen informasjon om bruk av kommunens lokaler.

Betaling og oppsigelse av barnehageplass

Betaling for barnehageplass startet opp igjen ved gjenåpning av barnehagene, selv om åpningstiden er midlertidig noe redusert. Oppsigelsestid av barnehageplass er i henhold til gjeldende vedtekter for barnehagene i Hægebostad kommune.

Arrangementer og samlinger

Folkehelseinstituttet har oppdaterte rådene for arrangementer og samlinger, se følgende link: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/?term=&h=1

Det er bl.a. i fortsatt forbud frem til og med 15. juni mot enkelte kultur- og idrettsarrangementer mv. hvor personer fysisk møtes. Dette gjelder blant annet:

  • kulturarrangementer hvor personer fysisk møtes

  • idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs hvor personer fysisk møtes

Helsedirektoratet anbefaler at det bør ikke være mer enn 5 personer samlet i gruppe. Dette gjelder ikke personer som lever sammen til vanlig.