Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

KORONA

 

TESTING

Fra 1 mai avsluttes ordinær testing.  Det er nå lege som skal vurdere om du skal testes for Covid 19, og du må derfor ta kontakt med fastlegen dersom du ønsker å testes

 

Hurtigtester:  Tester kan hentes mellom 9-14 mandag-fredag på tjenestetorget, rådhuset.  I Eiken ligger det tester tilgjengelig innenfor inngangsdøren til legekontoret og kan hentes mellom 08-15. Vi ber alle om å kun ta antall tester du trenger slik at vi har nok til alle som har behov for tester.

 

 

 

For mer informasjon om testing:  https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-for-koronavirus/

 

 

Testresultatet finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no

Hægebostad kommune følger den nasjonal plan for gjenåpning

Hægebostad kommune følger den nasjonale planen for gjenåpning som gjelder fra midnatt, natt til torsdag 27. mai. Barnehager, skoler og SFO i kommunen holdes på gult nivå med tilnærming til grønt nivå frem mot ferien. Etter ferien planlegges det for å starte på grønt nivå.

Covid-19 bilde

Koronasmitte ved Byremo videregående skole. Innbyggere i Hægebostad i karantene

Det er påvist smitte ved Byremo videregående skole. I den forbindelse er det noen elever fra Hægebostad kommune satt i karantene. Disse er informert og testet søndag kveld. Husstandsmedlemmer er satt i ventekarantene til testsvar foreligger. Vi har fått en del spørsmål om ventekarantene for venner som har hatt mye kontakt med de som  nå sitter i karantene. Kommunen anbefaler disse til å være i ventekarantene til svar foreligger fra nærkontakter , men kan ikke pålegge dette.

Covid-19 bilde

Koronavaksinestatus pr 20/5-21

Det er nå  210 fullvaksinerte i kommunen, samt 402 personer som har fått første dose. Neste uke får vi kun doser til de som skal ha dose nr. to. Vi har foreløpig ikke fått klar informasjon om hvordan videre prognoser for levering, og vet ikke hvor mye vi må «avgi». Det vi har blitt forespeilet er at vi får økt leveranse i slutten av juli, men dette kan endres fort.

 

corona virus

Informasjon vedr. Covid-19

Kommunen har ingen påviste smittetilfeller av Covid-19 pr 07.05.21, eller kjenner til at det er personer i karantene i kommunen.

Covid-19 bilde

Vaksinestatus uke 18

56  doser er satt denne uka. Totalt er nå 156 fullvaksinerte, og 369 har fått 1 dose. De to neste ukene får vi ikke økt levering, og mesteparten av dosene går til de som skal ha 2. dose. Dette skyldes i hovedsak de som har fått 1 dose AstraZeneca som nå skal ha 2 dose fra Pfizer. Det fører til færre doser til resten av befolkningen de kommende uker.  De 2 neste ukene kommer vi til å fortsette med de som er i gruppe 6.  

 

Med vennlig hilsen

 

 

Linda Bråtveit

Ledende helsesykepleier/avdelingsleder helse

Hægebostad kommune

Tlf: 916 80969

Covid-19 bilde

Status vaksinesituasjonen uke 17

Det er denne uken satt ytterligere 76 vaksinedoser.  Totalt er nå 134 fullvaksinerte og 335 har fått første dose. Alle over 65 år har nå fått sin første vaksinedose.  Vi vaksinerer nå personer i prioriteringsgruppe 5, dvs. personer mellom 55-64 med tilleggsdiagnoser som er meldt inn av fastlege. Vi vaksinere fortløpende prioriteringsgrupper nå, og vil neste uke starte på de i gruppe 6. Neste uke får vi 48 vaksinedoser. Alle som blir vaksinert nå er kun personer som fastlege har definert inn i risikogrupper, og disse blir kontaktet fortløpende. Når det gjelder de som har fått 1 dose  AstraZeneca blir disse kontaktet og får tilbud om 2.dose fra Pfizer eller Moderna.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som kommer til vaksinasjon for å vise hensyn ift. smittevern og tålmodighet med oss som vaksinerer. Det er moro å vaksinere når vi blir møtt med et smil fra dere som kommer J

 

Hilsen vaksineteamet

 

 

Med vennlig hilsen

 

 

Linda Bråtveit

Enhetsleder helse

Hægebostad kommune

Tlf: 916 80969

Covid-19 bilde

Informasjon vedr. Covid-19

Kommunen har ingen påviste smittetilfeller av Covid-19 pr 23.04.2021. Denne uken er det satt 49 doser med Pfizer vaksine.

Covid-19 bilde

Status covid 19 vaksinering

Det er denne uka satt 55 doser.  Totalt er det 100 personer som er fullvaksinerte. 244 personer har fått første dose. Neste uke mottar vi 42 doser fra Pfizer som settes på de som er født i 1951-53, samt noen 2 gangsdoser.

 

Med vennlig hilsen

Linda Bråtveit

Ledende helsesykepleier

 

vaksinering

Vedr. registret smittetilfelle i Hægebostad kommune

Det er på ulike medier i dag blitt opplyst at det er 1 person med påvist smitte i Hægebostad kommune. Kommunen er ikke kjent med dette tilfellet kl 1020 i dag onsdag 14.4.21. Det antas at dette er en person som har bostedsadresse i kommunen, men som ikke bor i kommunen f.eks. en student, vernepliktig o.l. Dersom kommunen får nye opplysninger, vil man oppdatere informasjonen fortløpende. 

 

Covid-19 bilde