Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

KORONA

 

TESTING

Fra 1 mai avsluttes ordinær testing.  Det er nå lege som skal vurdere om du skal testes for Covid 19, og du må derfor ta kontakt med fastlegen dersom du ønsker å testes

 

Hurtigtester:  Tester kan hentes mellom 9-14 mandag-fredag på tjenestetorget, rådhuset.  I Eiken ligger det tester tilgjengelig innenfor inngangsdøren til legekontoret og kan hentes mellom 08-15. Vi ber alle om å kun ta antall tester du trenger slik at vi har nok til alle som har behov for tester.

 

 

 

For mer informasjon om testing:  https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-for-koronavirus/

 

 

Testresultatet finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no

Er du over 18 år, og ikke fått tilbud om Covid 19 vaksine ennå, eller er klar for dose to?

VIKTIG!!

Hægebostad kommune har nå prøvd å komme i kontakt med alle innbyggere over 18 år for å gi tilbud om coronavaksine. Det er ikke alle vi har lykkes å komme i kontakt med, så dersom du ikke har blitt kontaktet ber vi deg ta kontakt på tlf 91680969 dersom du ønsker tilbud om vaksine.

Dersom dere ønsker 2. dose før det er gått 12 uker kan dere ta kontakt på telefon 91680969. De som har ventet lengst, samt studenter som skal studere utenbygds vil få tilbud først.  Husk minimumsintervall  er 3 uker.

vaksinering

Testing Covid 19 sommer 2021

Det er redusert testkapasitet ved Eiken legekontor. Vi tester mandag og torsdag og kontakter da  legekontoret på 38349190. Tirsdag-onsdag og fredag har vi avtale med Lyngdal kommune som tester for oss. Bestilling av time til test i Lyngdal gjøres via denne linken: https://www.lyngdal.kommune.no/no/aktuelt/testsenter-og-luftveislegevakt-pa-lbs/

 

Informasjon om testing/attest i forbindelse med reiser

Ved bestilling av test må det oppgis om det skal testes pga reise, samt om attest er nødvendig ( i de fleste tilfeller er svar på helsenorge.no tilstrekkelig)

  • Det utføres to typer tester. Den ene er den ordinære PCR-gentesten som sendes til analyse. Denne kan det ta opp til to døgn å få svar på.
  • Det utføres også antigen hurtigtest, med svartid på 15 minutt.
  • Ved stor pågang på legekontoret har testing i forbindelse med reise lav prioritet, og vi kan derfor ikke garantere at testing kan gjennomføres på kort varsel.
  • Den som skal reise har selv plikt til å sette seg inn i nødvendig informasjon om regler i det landet man reiser til.
Covid-19 bilde

Status covid 19 vaksinering pr. 12.7.21

Det er nå 516 personer som er fullvaksinerte i Hægebostad, samt 722 som har fått første dose.

Alle t.o.m gruppe 9 har nå fått første dose, og vi er godt i gang med gruppe 10 som er de mellom 18-24 og 40-44 år.  Alle blir kontaktet pr telefon med tilbud om time, evt. får dere et SMS varsel at vi har prøvd å kontakte deg, vi sender ikke innkalling pr. post. Dersom du tilhører gruppe 1-9 og ikke har blitt kontaktet ber vi deg ta kontakt med vaksinekoordinator på tlf. 91680969.  Vi følger også regjeringens anmodning om å prioritere lærere og barnehagepersonell, og tilstreber at disse gruppene har fått tilbud om første dose før oppstart  skole/barnehage.

vaksinering

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere er klar.

Du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett kan nå få tilsendt koronasertifikatet i posten.  

Tjenesten kan benyttes hvis du er vaksinert eller immun etter gjennomgått covid-19.

Sertifikatet består av to deler: 

  • Koronasertifikat for innenlands bruk 
  • Koronasertifikat for å passere grenser i EU- og EØS-området 
Lovbok

Vaksinestatus uke 24. Koronavaksine

Denne uka har det blitt satt 76 doser slik at 476 personer nå er fullvaksinerte og 543 har fått 1 dose.

Tidsintervallet mellom dose 1 og 2 er igjen endret, og nå er det 12 uker mellom dosene.

Neste uke vaksinerer vi fortsatt i gruppe 9, og vil nå vaksinere de som er født mellom 1968-1970.

 

Angående Johnson&Johnson vaksinen vil ikke fastlegene i Hægebostad kommune tilby denne vaksinen etter anbefalinger fra Legeforeningen og kommuneoverlege.

vaksinering

KORONASERTIFIKAT

Tilgang til koronasertifikat finner du ved å logge deg inn på helsenorge.no https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/
Dersom du IKKE har tilgang til Helsenorge.no kan du kontakte Eiken legekontor, tlf 38349150 som da kan skrive ut dokumentasjon på koronavaksinasjon.

 

corona virus

Vaksinestatus covid 19, uke 23

Denne uka har det blitt satt 151 vaksinedoser, slik at det totalt er  428 som nå er fullvaksinerte, samt 515 som har fått første dose.  Vi er nå ferdige med å vaksinere alle i risikogruppene, og har startet vaksinering av  gruppe 8 som er de fra 64-55 uten tilleggsdiagnoser. Neste uke vaksinerer vi gruppe 8 og 9.  Alle som er født før 1966 skal nå ha blitt kontaktet med tilbud om 1 dose. Dersom du er født før 1966 og ikke har blitt kontaktet ber vi deg ta kontakt på tlf 91680969. Vaksineleveranser for juli er enda usikkert, så prognoser for når ulike grupper får tilbud vet vi lite om foreløpig.

Med vennlig hilsen

Linda Bråtveit

Ledende helsesykepleier/avdelingsleder helse

Hægebostad kommune

Tlf: 916 80969

sprøytestikk

Vaksinesituasjonen i Hægebostad uke 23

Det har i dag blitt satt 117 doser i Hægebostad.  Det er nå 359 fullvaksinerte og 433 som har fått 1 dose. Vi vaksinerer nå de som er i gruppe 7 og planlegger å være ferdig med disse i løpet av uke 23. Deretter kommer vi til å fortsette med de mellom 64-55 år. Intervallet mellom 1 og 2 dose vil da være 12 uker. Alle vil bli kontaktet fortløpende med tilbud om vaksinering.  Dersom du er over 65 og ikke har fått tilbud om vaksine ber vi deg kontakte vaksinekoordinator på telefon 91680969. Dersom du mener du tilhører risikogruppe og ikke har fått tilbud ber vi deg kontakte din fastlege for vurdering ( de i gruppe 7 vil bli kontaktet i løpet av neste uke).

 

Med vennlig hilsen

 

 

Linda Bråtveit

Enhetsleder  helse

Hægebostad kommune

Tlf: 916 80969

vaksinering

Informasjon vedr. Covid-19

Kommunen har ingen påviste smittetilfeller av Covid-19 pr 31.05.21, men det er personer i ventekarantene/karantene i kommunen.

Covid-19 bilde