Hopp til her

Vedr. oppslag i ulike media vedr. vann- og avløpsgebyr

Statistisk sentralbyrå (SSB) sammenligner kommunene ved bruk av KOSTRA (Kommune Stat rapportering) innenfor en rekke  områder, se https://www.ssb.no/kommunefakta/kostra. Et av disse områdene er årsgebyr kommunalt avløp som skal oppgis eksl.mva.

På nettsidene til Statistisk sentralbyrå er vann- og avløpsgebyrene ved en feil oppgitt med tillegg av merverdiavgift for Hægebostad kommune dvs. inkl. mva, og ikke eksl.mva.. Tallene for Hægebostad kommune er derfor 25 % høyere enn hva som er tilfelle hos de andre kommunene som Hægebostad blir sammenlignet med.

Feilen vil bli rettet på sidene til SSB ved neste oppdatering som sannsynligvis skjer i løpet av juni.

Gebyrene som vil bli rettet er følgende:

Vanngebyr: kr 5285 vil blir rettet til kr 4199 eksl. mva.

Avløpsgebyr: kr 16 402 vil bli rettet til kr 13 122 eksl. mva.

Renovasjon: kr 3918 vil bli rettet til kr 3 134 eksl. mva.

Feiing: kr 426 vil bli rettet til kr 341 eksl. mva.