Beredskap og krisehåndtering

Kommunene arbeider for å forebygge alle typer skader og være best mulig forberedt på krisesituasjoner. Vi gjør dette i samarbeid med mange andre aktører for å redusere sjansen for at innbyggerne blir utsatt for krisesituasjoner og sikre at innbyggerne så raskt som mulig får nødvendig hjelp og støtte i en krisesituasjon.

Beredskapsarbeidet bygger på risiko- og sårbarhetsanalyser og beredskapsplaner. Planene skal synliggjøre hvilke uønskede hendelser vi kan stå ovenfor og hvordan kommunen skal arbeide for å redusere omfanget av slike hendelser.

Krisesituasjoner krever koordinerte tiltak fra flere kommunale fagavdelinger og statlige etater. Ved en større hendelse vil kommunens kriseledelse etableres. Denne gruppen er sammensatt av politisk ledelse og administrativ ledelse. Kriseledelsen vil samarbeide med andre aktuelle instanser ved behov.

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 07.30-15.00