Søk - Innhold
Søk - Tjenester

UKM; stor suksess i Eiken

Publisert . Sist endret . Posted in Aktuelt

I går var det igjen duket for årets UKM arrangement i Hægebostad. Kommunene Åseral, Audnedal og Hægebostad arrangerer årlig UKM som et interkommunalt arrangement, og i går var det altså Hægebostad som var vertskommunen.

Forventningene var store i Flerbrukshallen på Eiken, og foruten deltakerne, var også alle ordførerne fra arrangørkommunene tilstede. Likeså banksjefen i Sparebanken Sør, Eva Haugland Åsland. Disse skulle dele ut den årlige «motivasjonsprisen» fra Sparebanken Sør, som er en sjekk på kr. 1000,- til en deltaker fra hver kommune som ordførerne selv synes fortjener den.

Motivasjonsprisen
F.V. Ordfører Reidun Bakken, Audnedal. Natalie Smeland Sannes, Synnøve Stulien Lauen, Helene Stulien Lauen, varaordfører Lars Terje Grostøl, Hægebostad,Malin Estensen Egeland og Ordfører Oddmund Ljosland, Åseral.

Dette er et valg ordførerne selv gjør, uavhengig av det profesjonelle UKM fagpanelet som bedømmer de kunstneriske bidragene.

Konsentrerte dommere:
F.v. varaordfører Lars Terje Grostøl, Hægbostad, ordfører Oddmund Ljsosland, Åseral, banksjef i Sparebanken Sør, Eva Haugland Åsland, og ordfører Reidun Bakken, Audnedal.

I flere år har man sett en tendens over hele landet der deltakelsen i UKM er for nedadgående. Dette har nok sammensatte årsaker. Blant annet har ungdommen flere plattformer og utfolde seg på i dag.

Derfor var det gledelig at så mange som 59 innslag med til sammen 91 deltakere var påmeldt til årets UKM arrangement i Eiken. Publikumsbesøket var også overraskende bra, med over 200 besøkende som overvar arrangementet. Man måtte sågar ta i bruk naboparkeringsplassen for å få plass til alle bilene.

En munter gjeng
F.V. ordfører Oddmund Ljsosland, varaordfører Lars Terje Grostøl, Hægebostad, ordfører Reidun Bakken, Audnedal og banksjef Eva Haugland Åsland

Ordfører Oddmund Ljosland talte varmt om kulturlivets betydning på bygdene, og framhevet spesielt kulturskolens betydning for de indre bygder. Halvdelen av musikkinnslagene var ved kulturskoleelever, og nesten samtlige av de andre musikkinnslagene var ved tidligere kulturskoleelever.

De som gikk videre til fylkesmønstringen i Flekkefjord var:

Kunstinnslag:

• Synnøve Stulien Lauen: På flukt
  • Camilla Usland Vasland: Storbyen
  • Anna Homme Murbræch: Vitenskapsmannen
  • Moderne ungdom

Film:

• Skrik – animasjonsfilm – 7 klasse fra Audnedal
  • Mona Lisa - Dina Z. Abrahamsen - Audnedal

Musikk:

• Helene og Synnøve Stulien Lauen: (piano og sang)
  • Pink Limonade: Gunn Berit Kristensen og Liv Marie Østebø (piano og sang)
  • Ann Kristin Kristensen: (klassisk gitar)

De som fikk motivasjonsprisen var:

• Åseral: Natalie Smeland Sannes - sang
  • Audnedal: Helene og Synnøve Stulien Lauen - piano og sang.
  • Hægebostad: Malin Estensen Egeland - kunstverk, Neshornmandalen

MALAGUENA
14 år gamle Ann Kristin Kristensen gikk videre til fylkesmønstringen med det klassiske stykket «Malaguena».

Lyden var levert av Musikkverkstedet på Byremo, og var av ypperste kvalitet. Tekniker var Glenn Håland. Videoproduksjon ved Andreas Ougland.

Arrangører og tilretteleggere var Tove Utengen (Åseral), Ingrid Lyngmo (Audnedal) og Terry Young (Hægebostad). Triumviratet var svært godt fornøyd med arrangementet, og den gode publikumsoppslutningen.

10 klassinger fra Hægebostad, og foreldreutvalget sto for kioskdrift, vakthold og rydding.

Alle foto © Terry Young